Vastauksia.

Heippa!

Snapchatissa minulle on tullut kysymyksiä kisaamiseen liittyen, joten päätin koota vastaukset tänne blogin puolelle. Jos Sinulla tulee jotain kysyttävää kisaamiseen liittyen tai muusta, laita ihmeessä viestiä tulemaan Instagramissa tai Snapchatissa (kiacarin) kummassakin.

 

Miten ihmiset reagoisivat kun kerroit kisaamiseen lähtemisestä?

En muista kunnolla miten ihmiset reagoivat kun kerroin kisaamiseen lähtemisestä, mutta perhe, mieheni ja parhaimmat ystäväni tukevat minua päätöksissäni. On todella tärkeää, että ympärillä on ihmisiä, jotka tukevat ja kannustavat. Tämän elämäntyylin myötä ja kisadieetilläkin kuulin kaikenlaisia mielipiteitä. Ymmärrän, että ihmisillä on omat mielipiteensä ja niin pitääkin olla. Toivoisin, että Fitnessurheiusta kuulisi enemmän positiivisia mielipiteitä kuin negatiivisia.

 

Mitkä oli kalorimäärät dieetillä, entä nyt lihasta kasvatellessa?

Kalorimäärät kisadieetillä vaihtelivat ja alimmat kalorit olivat ketoosilla. Nyt kalorit ovat hieman yli 1800kcal + treenijuomat ja yksi vapaasyöntipäivä viikkoon. Kehityskaudella ei ole niin tarkkaa syötkö muutaman kalorin ohi, mutta se ei saa mennä liiallisuuksiin. Balanssi on tärkeä!

 

Miten valitsit sun valmentajat?

Ensimmäisen valmentajani kanssa yhteistyö alkoi vuonna 2015. Kun hänen kanssaan yhteistyö päättyi maaliskuussa 2017, etsin lähiseudultani valmentajia. Toisen valmentajan kanssa yhteistyömme kesti kisojen ajan, mutta niiden jälkeen viime syyskuussa lopetin yhteistyön hänen kanssaan. Lokakuun lopussa otin yhteyttä nykyiseen valmentajaani Jari Leskiseen. Valmentajan valinnasta voisin kirjoittaa erillisen postauksen, mutta on todella tärkeää ottaa huomioon: ammattitaito, kemiat ja valmentajan itsensä kehittäminen. Valmentajan ei välttämättä tarvitse olla käynyt PT:n koulutusta. Vaan olla itse oppinut vuosien kokemuksen myötä ja lukenut/etsinyt tietoa lajista. Tärkeää on, että tulette hyvin toimeen ja viestintä on sujuvaa. Tietoa tulee lisää ja lajia elää vuosi vuodelta eteenpäin, sen vuoksi on tärkeää, että valmentaja haluaa kehittää itseään ja oppia uutta.

 

Kuinka monijakoinen ohjelma sulla oli kisaan valmistautuessa?

Kisadieetillä oli salitreenejä, aamulenkkejä, enemmän aerobista treeniä, jossa syke nousi. Kesällä kävin myös muutaman kerran urheilukentällä tekemässä aerobiset treenit. Tällä hetkellä treenaan salilla neljä kertaa viikossa ja kaksi tasasykkeistä aerobista viikkoon. Käyn Helsingissä pari kertaa kuukaudessa treenaamassa valmentajani kanssa. On todella tärkeää treenata valmentajan kanssa. Saa tekniikka vinkkejä, motivaatiota, treeni tehot nousevat sekä valmentaja näkee kehityksen ja sen missä on vielä parannettavaa.

 

Oliko budjetillisesti tiukkaa? Kun, valmennuksen hinnat on mitä on + ruuat, lisäravinteet, biksut ym…

Raha-asioista en valitettavasti puhu. Jokainen tietää, että mikä tahansa harrastus maksaa ja kilpaileminen on kallista. Listasin muutamia asioita, mihin menee rahaa kun lähtee kilpailemaan. Listasta jätin pois perusasiat.

Kisabikinit/kisakorut

– Kannattaa varata suunnittelu aika ajoissa. Suosittelen käytettyjen bikinien sijaan, ottamaan juuri Sinun mitoillesi tehdyt uudet bikinit. Ostin omat kisabikinit ja kisakorut Pinkkiheidiltä. Siellä on todella hyvä ja asiantunteva asiakaspalvelu. Tarvittaessa bikinejä muokattiin, kun kroppa muuttuu kisojen lähestyessä. Glitterissä myydään myöskin kisalookkiin sopivia koruja.

Kisakengät

– Tilasin kisakengät Boutique loulousta. Siellä on kattava valikoima Fitness kisakenkiä. Itselläni on Gala 06 ja koron korkeus on 11,5cm. Suosittelen korkeita korkoja!

Kilpailuisenssi

– Hinta riippuu minkä liiton alaisuudessa kilpailet.

Kisaväri

-Kisavärini laittoi Armi Mutka. Väri laitettiin suihkurusketuksella ja siitä tuli todella tasainen.

Meikki/hiukset/rakennekynnet

– Meikkaus aika kannattaa varata ajoissa, jotkut laittavat siinä samalla myös hiukset lavakuntoon. Halusin hiuksiin lisää pituutta, joten ostin Rapunzelilta Clip-On 50cm hiustenpidennyykset. Otin rakennekynnet koristamaan kisalookkia.

Sokerointi

– Kävin sokeroinnissa Sweet Beautyssa Turussa. Otin sokerointipaketin (sääret, brassi & kainalot) Sokeroinnissa kannattaa käydä kaksi kertaa. Kuukausi ennen kisoja ja vielä kisaviikolla.

Hotelli

-Hotelli kannattaa varata ajoissa, huoneet menevät nopeasti. Karsinnat olivat Helsingissä, siellä otimme huoneet hotelli Cumuluksesta. Hotelli sijaitsi todella lähellä karsinta paikkaa. Lahdessa pidettiin SM-kilpailut. Varasin etukäteen Skandic Lahdesta huoneet, sillä ei tiennyt pääsenkö jatkoon vai en.

Toivottavasti en unohtanut listasta mitään oleellista.

Koska kisaat seuraavan kerran?

Ajankohtaa en osaa sanoa ja sitä missä liitossa kisaan. Haluan rauhassa kehittää lisää lihasmassaa, harjoitella poseerauksia ja seuraavaksi kun kisaan tavoitteet on korkealla. Kisoista on melkein viisi kuukautta aikaa, eikä kroppani ole vielä täysin palautunut kisadieetistä. Olemme kaikki erilaisia ja sen vuoksi palautuminen on yksilöllistä. Kisalavalle astun heti kun kaikki osa-alueet ovat kunnossa! 😉

 

Kiitos kaikille kysymyksien lähettäneille! Palaillaan.

Kia<3

 

 

 

 

Kommentit

kommenttia